Je boot sneller verkopen met enkele snelle aanpassingenRedactie

Je boot sneller verkopen met enkele snelle aanpassingen

Een boot verkopen is nooit een simpele opdracht. Daarnaast vereisen privéverkopen grondig onderzoek, omdat je waarschijnlijk nog nooit een boot verkocht hebt. Je weet dus misschien zelfs niet hoe je eraan moet beginnen of welke verkoopprijs je moet vragen. Gelukkig, zijn wij hier om je te helpen. Deze keer geven wij je de kans om alles te leren over de beste aanpassingen voor je boot wanneer je klaar bent om te verkopen.

Of je nu een vissersboot, een familie kruiser of een gewoon bescheiden skiff hebt waarvan je geniet, er zijn altijd manieren om te upgraden en om kleine (of grote) aanpassingen te doen zodat je de prijs kan verhogen en je boot sneller kan verkopen.

Stap één: routine herstellingen en vervangingen

Upgrades zijn geweldig, maar wat met de huidige conditie van verschillende elementen en onderdelen van je boot? Boten moeten geïnspecteerd worden voor een verkoop en daarom is het dus belangrijk om er voor te zorgen dat alles goed oogt en dat alles goed werkt. Controleer simpele dingen zoals je ruitenwissers, gebroken schakelaars, vuurpijlen en EHBO-kits en andere basiselementen waaraan je anders niet denkt.

Hoewel het je eigen beslissing is of je je canvas wilt herstellen, vervangen of gewoon verwijderen, is het iets waar je aandacht aan moet besteden. Voor een snellere verkoop en hogere verkoopprijs, zou je zeker moeten investeren in een vervanging als de jouwe versleten, gescheurd, of het gewoon de waarde van de boot niet weergeeft.

Eens je je boot een goede opknapbeurt hebt gegeven om de basis in orde te brengen, kan je verdergaan met upgrades. Blijf lezen om meer te leren over waar je je geld aan moet besteden voor een snellere verkoop.

Stap twee: Voeg nieuw comfort toe

Wanneer mensen een boot kopen, dan kopen ze die voor hun plezier. Dus als de boot niet het maximum plezier biedt, gaan ze waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn. Iets als simpel zoals oude, versleten zitplaatsen of een slaapruimte dat betere dagen gekend heeft zullen zeker potentiële kopers afschrikken. Één van de makkelijkste en meest betaalbare manieren om je boot te upgraden voor een snellere verkoop is om enkele gloednieuwe zitplaatsen te plaatsen, de middenconsole te vervangen of te upgraden en andere aanpassingen te doen aan de verschillende comfort aspecten van de boot.

De beste aanpassingen voor comfort en plezier dat waarde toevoegen zijn:

Nieuwe zitplaatsen: Je zitplaatsen vernieuwen is gemakkelijk en zorgt voor een goede eerste indruk bij potentiële kopers. Om het echt af te maken, kun je investeren in zetelhoezen voor elke open zitplaats zodat je altijd bescherming tegen het weer bij de hand hebt. Dit zal een grote indruk maken bij kopers, hoe eenvoudig het ook lijkt.

Koelers: Yeti staat bekend voor zijn gamma van koelers, bekers, en andere producten ontworpen om dingen op de perfecte temperatuur te houden. Het robuuste, outdoor merk is bestand tegen alle soorten elementen, waardoor het een geweldige toevoeging is voor elke boot. Er zijn ook specifieke koeler pads, koelers, en andere producten beschikbaar voor de boot van de Yeti productlijn. Elk van deze zal een zekere opwaardering zijn voor je vaartuig.

Wakeboard/Touw Toren: Hoewel je niet echt een wakeboard toren nodig hebt om te kunnen genieten van watersporten zoals wakeboarden, het zal zeker helpen de ervaring te verbeteren. Dit is een relatief goedkope upgrade dat geweldig is voor een sportboot of een familie kruiser om nog een pluspunt toe te voegen waar bijna elke koper van zal houden. Je kan kiezen uit een reeks universele en modelspecifieke torens in elke prijsklasse.

Nieuwe zitplaatsen en een koeler
Één van de makkelijkste en meest betaalbare manieren om je boot te upgraden voor een snellere verkoop is om enkele gloednieuwe zitplaatsen te plaatsen.

Stap Drie: Nieuwe Technologische Upgrades

In de wereld van vandaag is technologie een noodzaak, zelfs op een boot. Het gaat niet langer over, of je moet investeren in technologie, maar hoeveel technologie je wil toevoegen voor je boot verkocht te krijgen. Als je nog geen premium geluidssysteem, viszoekers, en andere hoogtechnologische accessoires voor eigen gebruik hebt toegevoegd, dan is nu misschien wel het goede moment om te overwegen deze toe te voegen om de verkoopprijs en mogelijk de snelheid van de verkoop te verhogen.

Sommige van de beste technologische aanpassingen en toevoegingen bevatten:

Minnkota Spot-Lock: Dit unieke gadget combineert de voordelen van een GPS met een locatie vergrendelingsfunctie en een hightech anker dat met een druk op de knop met een waanzinnige nauwkeurigheid valt op je favoriete plaatsen. Dit trolling motor accessoire bevat een voetpedaal, samen met verschillende opties voor besturing vanop afstand, inclusief een app en digitale afstandsbedieningen. Het kan je vertellen hoe ver je favoriete plek is, en het kan zelfs in stappen van een halve meter worden versteld, zodat je altijd precies op de juiste plek bent.

Maritieme Geluidsinstallaties: Ook al kan dit technologisch gezien onder de volgende categorie van technologie vallen, dankzij nieuwe entertainment innovaties, is het een zeker comfort wanneer je aan het varen bent, dus hebben we het hier geplaatst. Vernieuw de radio en de luidsprekers in je boot naar een premium geluidsinstallatie. Mensen zijn tenslotte op zoek naar een leuke tijd en een goedkope radio of standaard luidsprekers schreeuwen geen “fun” naar kandidaat kopers zoals een premium geluidssysteem dat zou doen.

GPS, Navigatie en Communicatie: Sommige van de beste technologieën is nu beschikbaar voor boten en het is betaalbaarder dan ooit tevoren. Als je nog geen premium GPS en viszoeker systeem hebt (of het nu de Spot-Lock is zoals hierboven vermeld of een ander systeem zoals dynamische positionering, geavanceerde motor diagnose, enz.), je zal ze moeten toevoegen wanneer nodig. Dit zijn geen “optionele” functies meer op de markt van vandaag, en als je snel wil verkopen, heb je de laatste technologieën nodig.

Stap vier: Vistuig

Laten we eerlijk zijn, veel van je kopers zullen waarschijnlijk visfanaten zijn. Wat is een betere manier om ze aan te trekken door de laatste snufjes en gadgets voor het vissen aan boord te hebben, zodat het een boot voor vissers wordt.

Sommige van de beste vistuig aanpassingen en toevoegingen bevatten:

Viszoekers: Voor de serieuze sportvisser die op zoek is naar de perfecte vangst is dit een echte doorbraak. Probeer Siruis XM’s Fish Mapping systeem.

Hengelhouders en Opbergruimte voor Hengels: Sportvissers hebben een plaats nodig om hun hengels en hengelspullen op te bergen, dus als je dit kan aanbieden in je boot dan heb je meer kans om te verkopen dan een verkoper die dit niet heeft.

T-Tops: Voor diegene die lange dagen op het water doorbrengen met vissen, is het noodzakelijk om wat schaduw als bescherming tegen de zon te hebben. Net zoals het noodzakelijk is stevige buizen te hebben waaraan je je kan vasthouden wanneer het water ruw wordt, of wanneer je aan het vechten bent met de vislijnen.

Om af te ronden

Gebruik tools om te kijken naar de huidige markt en om te zien wat er wordt aangeboden. Kijk naar wat anderen verkopen in dezelfde prijsklasse, als ook wat soort functies ze aanbieden voor die prijs. Dit kan je helpen beslissen welke aanpassingen het meest waardevol zijn voor je eigen bootverkoop. Zorg ervoor dat je verstandige keuzes maakt en denk na over het rendement van je investering voor elke aanpassing, maar weet dat wat je ook kiest, je zal zeker de snelheid van verkopen verhogen met elk element dat we besproken hebben in deze gids.

Geef een reactie