Veel achterstallig onderhoud in provincie Groningen aan bruggen en steigers

Martin de Schrijver / Shutterstock.com

Veel bruggen in Groningen verkeren in slechte staat, net als verschillende sluizen, stelt Tinie Alma van de Federatie Watersportverenigingen Noord-Groningen. Volgens haar wordt het hoog tijd dat de provincie iets doet aan al het achterstallige onderhoud.

Omdat er al jaren achterstallig onderhoud aan veel bruggen is worden steeds meer routes onbevaarbaar. Daarnaast worden werkzaamheden altijd in de zomerperiode uitgevoerd, waardoor juist in deze populaire vaarperiode opnieuw stremmingen ontstaan.

Tinie Alma zegt: ‘In het Damsterdiep en Slochterdiep zijn zelfbedieningsbruggen. De steigers voor het aanmeren bij de bruggen zijn versleten, te kort, glad en verschillende planken ontbreken. Omdat de vaarrecreant vaak op leeftijd is, is het een hachelijke onderneming om deze bruggen te bedienen. De steigers zouden wat ons betreft nodig gerenoveerd moeten worden en de bruggen op afstand bedienbaar.’

Lees meer hierover op www.dvhn.nl

Het bericht Veel achterstallig onderhoud in provincie Groningen aan bruggen en steigers verscheen eerst op BootAanBoot.nl.

Geef een reactie